Titus Galema & Ron Planken

Ervaren en gepassioneerd in het vak. En natuurlijk helpen we u graag.

Heeft u een vraag aan ons? Bel ons op: 010-455 00 06

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Titus Galema

  • Fysiotherapeut, Professional Master Manueel therapie

“Ik ben vanaf 1988 werkzaam als fysiotherapeut en vanaf 1993 als manueeltherapeut en in 2011 heb ik mijn aanvulling Professional Master Manueel therapie afgerond.

Naast veel ervaring op het gebied van fitness en krachttraining heb ik een groot aantal cursussen gevolgd op het terrein van de manuele therapie over behandeling van lage rugklachten, schouder- en heupproblematiek. In de revalidatie gebruik ik methodieken uit mijn opleiding medische trainingstherapie. Ik heb een masterclass Anderhalvelijns fysiotherapie afgerond over het wel of niet aanvragen van aanvullend medisch onderzoek. Vanuit mijn achtergrond, en de echografie diagnostiek  van de schouder die mijn collega Ron doet, ben ik blij dat we onze kennis op het gebied van schouderklachten wat meer mogen uitdragen via onze deelname aan het Schoudernetwerk.

Verder heb ik mij toegelegd op de behandeling van artrose van de heup en knie en de revalidatie van patiënten met een nieuwe heup en knie. Vanaf 1990 heb ik daar in Ommoord veel ervaring in op kunnen doen.”

Hobby’s? Genoeg maar te weinig tijd. Een greep; krachttrainen, spinning, racefietsen, motorrijden, wandelen met hond, natuur, cultuur.

Ron Planken

  • Algemeen fysiotherapeut, Muscoskeletaal echografist, Docent Lichamelijke Opvoeding

“In 2000 heb ik de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) afgerond. Vervolgens heb ik 10 jaar met veel voldoening voor de klas gestaan. Ik werkte in het voortgezet speciaal onderwijs met “zeer moeilijk opvoedbare kinderen”. In deze periode heb ik de sportende mens enorm goed kunnen observeren.

In 2003 ben ik gestart met de opleiding fysiotherapie en deze afgerond in 2007. Mijn interesse ligt bij mensen die van een lichamelijke aandoening terug willen komen naar hun sport of naar normaal functioneren.

De aandachtsgebieden waar ik me op toegelegd heb zijn; echografie, medical taping, sportletsels van de onderste extremiteiten (knieën, enkels, spieren), schouderrevalidatie , pre-operatieve training, post-operatieve revalidatie.

Sinds 2010 werk ik met als fysiotherapeut bij Titus in de praktijk. In 2011 heb ik mijn opleiding echografie diagnostiek afgerond. Deze beeldvormende techniek is een mooie aanvulling bij het stellen van de juiste diagnose. Deze techniek gebruiken we ook om herstel in  beeld te brengen en zelfs om een juiste volgorde van aanspanning van spieren te trainen.

Ik zie veel (top)tennissers en sporters uit andere disciplines. Naast de reguliere patiënt, sporter of bekende revalidant, zie ik ook regelmatig mensen met een verwijzing van een huisarts of een collega therapeut. Die vragen aan ons om onze blik eens op de klacht te werpen of om een gericht echografisch onderzoek.

Ook de niet sportende mens of revalidatie van een nieuwe heup of knie is bij mij aan het juiste adres! U word e veel passie, betrokkenheid en aandacht voor uw specifieke situatie benaderd. De geboekte resultaten zorgen voor veel voldoening. Zowel bij de patiënt als bij de therapeut!

De patiënten die door een andere praktijken zijn doorgestuurd naar ons krijgen zo nodig een uitgebreid onderzoek en zullen vervolgens weer bij hun eigen fysiotherapeut verder gaan met het behandeltraject wanneer nodig.

Naast mijn werk was ik sportverzorger bij diverse voetbalverenigingen. Mijn gezin houd mij druk bezig en natuurlijk doe ik regelmatig ook zelf aan (vecht)sport. Ik geef nu zwemles aan cognitief beperkten, ben trainer/coach bij een volleybal jeugdteam en zit in het bestuur van de Fragiele X vereniging Nederland. Mijn grote hobby is snowboarden in het off-piste terrein.

Een greep uit gevolgde cursussen:

  • Echografie diagnostiek, master knie, master schouder.
  • Pijn bij Kanker.
  • Medical taping(die gekleurde sporttape).
  • Schoudercursussen( voor het schoudernetwerk Rotterdam en Drechtsteden).
  • Motorcontroltraining vnl.schouder.
  • Snijzaalonderzoek om nog beter inzicht in gewrichten te verwerven.
  • Hersteltraining bij voetballers.

Neem contact op

  • Velden met een * zijn verplicht

Fysiotherapie Galema

G.B. Shawplaats 15
3068 WB Rotterdam
Wijk Ommoord
T: +31 (0) 10 455 00 06
E:info@fysiotherapiegalema.nl

Fysiotherapie Galema